Informatie

De tarieven voor de bewindvoeringskosten zijn bij wet bepaald. Hierdoor hanteert elke beschermingsbewindvoerder dezelfde tarieven.

Voor cliënten die deze kosten niet zelf kunnen betalen zijn wij verplicht om daarvoor bijzondere bijstand aan te vragen. Hieronder staan de tarieven voor de bewindvoeringskosten in 2024 inclusief BTW.

 
 

Alleenstaande

Maandelijks tarief bewind
Maandelijks tarief bewind problematische schulden

€ 133,10
€ 172,12

Eenmalig

Intake en opstart

Eindafrekening en verantwoording

Verhuizen, verkoop, ontruiming
(per keer)

€ 751,41
€ 281,93

€ 469,48

Gewijzigd op 01-01-2024

Gehuwd/Samenwonend

Maandelijks tarief bewind
Maandelijks tarief bewind problematische schulden

€ 159,52
€ 206,51

Eenmalig

Intake en opstart

Eindafrekening en verantwoording

Verhuizen, verkoop, ontruiming

(per keer)

€ 190,13
€ 338,80

€ 469,48

Gewijzigd op 01-01-2024

Een beschermingsbewindvoerder wordt via de rechtbank toegewezen en neemt de bewindvoerder al jouw bankzaken over. Naast de bankzaken worden ook andere administratieve taken overgenomen. Bekijk hier de lijst van taken van een beschermingsbewindvoerder.

Budgetbeheer is op vrijwillige basis. Maar ook hier worden jouw bankzaken overgenomen. Bij budgetbeheer blijf je wel verantwoordelijk voor andere administratieve taken, die jezelf moet uitvoeren. In een andere post hebben wij de taken beschreven.

De bewindvoerder neemt dus alles van je over. Bij budgetbeheer wordt alleen een deel overgenomen en moet jezelf nog anderen taken uitvoeren.

Wil je meer informatie over beschermingsbewind of budgetbeer? Neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij kijken welke vorm van hulp bij je past.

Een beschermingsbewindvoerder helpt mensen die tijdelijk of langdurig niet in staat zijn om zelf hun geldzaken te regelen. De bewindvoerder neemt dan alle taken over die daarmee te maken hebben om deze persoon te ontzorgen.

 

 

 
 

Team Bewind heeft zich aangemeld bij de branchevereniging NBBI. Wij kijken uit naar het contact met andere bewindvoerders. Van elkaar kunnen we veel leren en onze klanten nog beter ondersteunen.

 
 
 

Samen bereiken we meer!

Snel menu

Allright Reserved - Team Bewind